Geproefd in November

Een thema zoeken voor november was niet zo moeilijk, er werden veel nieuwe bieren gelanceerd de laatste weken / maanden die ik nog niet geproefd had.

Benieuwd welke bieren ik nog geproefd heb? Volg me dan op Instagram!

Brut Nature 2021, Brouwerij Omer Vander Ghinste, Bellegem

Vorig jaar kwam Brouwerij Omer Vander Ghinste met de eerste editie van de toen nog Omer. Brut Nature. Een bier met veel verwijzingen naar het cijfer 5: de 5de generatie Vander Ghinste is ondertussen werkzaam in de brouwerij, het bier wordt gebrouwen met maar liefst 5 verschillende hopsoorten en het duurde 5 jaar om het bier op punt te zetten, en is volgens de brouwers 5 jaar houdbaar.

Dit jaar is de Brut Nature er terug, en merk op dat de Omer. uit de naam verdwenen is omdat een deel van de verstokte Omer.-drinkers te veel ging vergelijken terwijl dit 2 volledig verschillende bieren zijn.

Brut Nature hergist met wilde gisten op fles wat het bier een geheel eigen karakter geeft. Het bier is helder amber van kleur met een fijnparelende witte schuimkraag en fruitige hoppige geuren. De smaak evolueert van fruitigheid naar een frisse zurigheid van de wilde gisten en een droge afdronk.

Geef het bier een aantal jaar en het wordt milder van smaak waarbij de bittterheid zachtjes vermindert en de brettgisten zijn werk blijvend doen.

Duvel Barrel Aged Nr 6 – Jamaican Rum Editie, Brouwerij Duvel Moortgat, Breendonk

Sinds 2017 is het een jaarlijkse eindejaarstraditie dat er bij Duvel een barrel aged versie uitkomt.

Na de rumvaten van Barbados vorig jaar bleven de tropische invloeden door de brouwerij gonzen en wordt er dit jaar voor Jamaicaanse rumvaten gekozen.

De rum is heel duidelijk aanwezig in de neus. Een koperblonde helder kleur, en in de smaak komt de zoetigheid van de rum direct door gevolgd door fruitige tonen en vanille en houttoetsen van de houtlagering.

Zoals alle Barrel Aged is eenmalig en gelimiteerd, maar met ‘slechts 101.325 flessen’ kan je best wel een fles op de kop tikken.

Red Tripel, Brouwerij Rodenbach, Roeselare
Brouwerij Rodenbach is 200 jaar jong, en daarmee ouder dan Belgiƫ!

Om deze verjaardag te vieren werd een speciaal bier op de markt gebracht: de Rodenbach Red Tripel, een blend van een tripel samen met een 2-jarig houtgerijpt foederbier.

Een heldere rode kleur, frisse zuren gecombineerd met zoete fruitigheid van rood fruit en houttoetsen. Heel volmondig en romig mondgevoel sluiten het geheel af.

RDV Beer 0.0, Brouwerij Het Anker iov P Bruggeman NV, Gent

In juni 2020 kwam het nieuws dat Bruggeman, voornamelijk bekend van hun spirits als Smeets Jenevers, Batida de Coco en andere merken, in samenwerking met Brouwerij Het Anker een bier op de markt ging zetten.

Nu heeft een klein broertje erbij gekregen, de RDV 0.0 waarbij de ziel van het bier behouden blijft. Deze 0.0 heeft – voor een alcoholvrij bier – een stevige schuimkraag die lang overeind blijft. Een helder blonde kleur, een milde hopbitterheid en de nodige body.
Vlot doordrinkbaar en de toets van jeneverbes blijft licht merkbaar. Het bier eindigt in een pittige afdronk.

Ideaal als dorstlesser, na het sporten of voor een avond waarbij de alcohol eens een keer niet moet.

Welke heb jij geproefd? En welke moet ik zeker een keer geproefd hebben?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.