Waterkersbier La Cress smeekt om een kruidige compagnon.

Waterkers, het kleine kruidige plantje verwerkt in bier was genoeg om mijn interesse te wekken om het te proeven.


Niet de blaadjes maar wel de waterkerszaadjes worden tijdens het koken van de wort toegevoegd om een extra toets te geven aan het bier.

Helder goudgeel van kleur met een stevige witte schuimkraag en een pittige geur. Een heel volmondig bier van 6,5% alc vol dat pittig kruidig doorsmaakt gecombineerd met een stevige hopbitterheid afkomstig van enkel Belgische hopsoorten.

Ik combineerde La Cress met een risotto met champignons, courgettes en gele paprika en afgekruid met verse tijm en oregano en reepjes kort gebakken kalfsvlees. Het pittige en kruidige van het bier gaat goed samen met de kruidigheid van het gerecht.

Het bier is gebrouwen voor Sint-Lucie NV uit Tongeren, Belgisch grootste waterkerskwekerij.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.