Geproefd in april: van sporten krijg je dorst, Brusselse lantaarns, stoute Antwerpenaren en zwarte verdoemenis.

Soms is het heel duidelijk, af en toe is het wat zoeken naar een thema en heel soms is er gewoon geen lijn in te trekken. April was van die laatste soort, maar dat wil niet zeggen dat het niet lekker was.

Thrive Recovery IPA, Thrive, Gent
Ja, ik drink al eens graag bier, maar ik ben daarnaast ook een fanatiek loper.
Met Thrive kan ik beide combineren want dit is een recovery bier om na het sporten te drinken want het bevat 10 gram proteïnen en 2 gram koolhydraten. Alcoholvrij want “alcohol droogt uit en zorgt ervoor dat de eiwitsynthese in de spier vertraagt, waardoor lichamelijk herstel na inspanning wordt voorkomen”
Het bier is samen met de universiteit van Leuven ontwikkeld.
Helderblond van kleur en lekker pittig bitter van hoppen met weinig zoetigheid dat je normaal gezien bij alcoholvrije bieren vindt.

Black Damnation 2 Moccha Bomb , Vleteren
Black Damnation 2 Moccha Bomb is een samenwerking tussen de Struise Brouwers en Brouwerij De Molen uit Nederland.
50% Black Albert-bier van Struise Brouwers heeft een tijdje mogen rijpen op Colombiaanse koffiebonen, dat geblend met 25% Hel&Verdoemenis van de Molen én 25% Cuvée Delphine, opnieuw van Struise Brouwers. Pikzwart en een kleine maar mokkakleurige schuimkraag. Gebrande koffie en chocolade in de geur.
De smaak is complex, koffiebitter, pure chocolade en gebrandheid, beetje vanille en zoetigheid van gedroogd donker fruit. Weinig koolzuur. Een dik, romig mondgevoel en een bitterzoete afdronk.
13% alc vol dus een degustatiebier pur sang.en 100% puur genieten.

Lanterne, Nanobrasserie de l’Ermitage, Brussel
Lanterne was het eerste gecommercialiseerde bier van de Brusselse nanobrouwerij de L’Ermitage. Ze focussen vooral op lichte bieren en blijven weg van het zoete.
Lanterne is een pale ale, licht van kleur en licht van alcoholgehalte met slechts 5,5% ABV
Goudgeel van kleur met veel schuim en een frisse hoppige geur. Die hoppigheid trekt zich door in de smaak met veel citrus en de nodige hopbitterheid. De afdronk is fijn bitter en opdrogend.

Antwerp, Galea Craft Beers, Brasschaat
Galea heeft al bewezen dat ze stouts kunnen maken in het verleden met onder andere hun Dark Nun, Black Dreams of Oep Tram Drei.
Nu komt het er met Antwerp opnieuw eentje bij in het assortiment en het is weer een knaller. Het etiket is een aanzicht van Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het hart van Antwerpen.
Gitzwart en stroperig met een dikke crèmekleurige schuimkraag. Koffie en chocolade in de geur. Door de toevoeging van cacaobonen, koffiebonen, kaneel en vanille is het een heel complex bier. Schenk het gerust op kamertemperatuur, dit bier kan dat hebben. Zoet vs gebrande bitterheid, chocolade en koffie met een kruidige toets van de vanille en mindere mate de kaneel.
Een afzakkertje of een dessert op zicht.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.