Geproefd in november, van de lente naar de herfst, een beestenboel en slagers.

bier #beer #fieroponsbier

De herfst is eindelijk echt in het land en de winter staat al bijna voor de deur. Dat weerhield me er echter niet van om een bier te proeven dat eigenlijk op zijn best is in de lente met die eerste zonnestralen op je snoet. Maar ook een bier dat lekker wegdrinkt bij een knisperend haardvuur, kwestie van alle markten thuis te zijn. Beginnen doen we met een beestenboel.

La Meute, La Source Beer Co, Brussel
De nieuwe Brusselse brouwerijen die de laatste jaren opgestart zijn, zijn al lang niet meer op één hand te tellen en dat kan alleen maar toegejuicht worden.
La Source is één van de nieuwe hippe brouwerijen, en de brouwerij heeft een eigen met taproom met 20 tapkranen waarbij je de gebrouwen bieren vers van de tank kan drinken, of uit blik.
Alle blkjes hebben ook een eigenzinnige kunstige opmaak.
La Meute is een New England IPA, blond van kleur en licht gesluierd met een romige witte schuimkraag waaruit veel tropisch fruit opstijgt. De smaak is een combinatie van mango en tropisch fruit met wat harsige tonen. Hopbitterheid is zeker aanwezig maar niet overheersend en geeft een fijnbittere afdronk.

Quetin’ke, Hoptwins Brouwers, Hasselt.
Mag het iets meer zijn madammeke?
Deze zin zal waarschijnlijk al honderden keren weerklonken hebben bij Slagerij Quetin in Hasselt.
Hoptwins Brouwers, 2 jeugdvrienden brouwen dit bier voor de slagerij als eerbetoon aan de overleden grootvader en slager van slagerij Quetin van één van de brouwers.
Helder koperblond van kleur met een kruidige neus die doorgetrokken wordt naar een kruidige smaak en romig in de mond waarbij munt zachtjes merkbaar is op de achtergrond. Die kruidigheid wordt nog gecombineerd met een pittige gembertoets en bitterzoete afdronk. De alcoholwarmte is aanwezig maar wordt gemaskeerd, gevaarlijk voor een stevige tripel van 9,1% alc vol.
Het eerste brouwsel werd gebrouwen bij Brauw in Genk en vloog de deur uit, zodat er al snel een 2de keer gebrouwen werd.

HARU Sakura Infused, North Antwerp Brewery, Brasschaat
De lente in je glas, zo kan je Haru het best omschrijven.
Deze HARU Sakura Infused van North Antwerp Brewery is een tripel geïnfuseerd met Japanse kersenbloesemblaadjes.
Het resultaat is een zacht, bloemig en fruitig blond bier met een zachte toets en een licht bittere afdronk. Fris in de mond met een romig mondgevoel.

Staffstuff 2021, Brasserie Atrium, Marche-en-Famenne
De bieren van Brasserie Atrium gaan weg van de platgetreden paden en zijn avontuurlijk.
Staffstuff is een amaretto porter, pikzwart van kleur met een mokkakleurige schuimkraag met grote bellen die snel verdwijnen.
In de geur is veel koffie en een vleugje amandel. Het bier heeft slechts 4,5% alc vol maar is romig in de mond, met gebrande koffiebitterheid, een beetje bittere chocolade en amandelen van de toegevoegde amaretto. De nasmaak is licht bitter met een zoete zweem.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.