Ceviche van sint-jakobsvruchten/groene appel/ /komkommer/Oude Geuze Boon

De feestdagen mogen dan al wel voorbij zijn, mijn voorgerecht van oudjaar wil ik toch graag delen.

Uit het magazine van de SPAR Colruyt Group winkels vond ik dit eenvoudige recept voor een ceviche van sint-jakobsvruchten met groene appel en komkommer.

De opzet is simpel: marineer de sint-jakobsvruchten in suiker en grof zout, maak komkommersap met groene appel en limoen en serveer alles in fijn gesneden plakjes in het soepje van het komkommersap.

Snel, eenvoudig en lekker.

De basissmaken zijn zout, zoet en een zuurtje. Om dit gerecht feestelijk te pairen koos ik voor een Oude Geuze van Brouwerij Boon.

De frisse zuren counteren het zoet/zoute van het gerecht en gaan heel goed samen met de zuren van de groene appel.

Nog een voordeel van een geuze te geven aan het begin van de avond is dat de zuren zorgen dat je maag wordt “opengezet” en bereidt je lichaam voor op alles wat nog komt. Zoete aperitieven laten je maag samentrekken waardoor je sneller een voldaan gevoel hebt.

En je wil je gastvrouw/heer toch niet laten zitten met al dat lekkers đŸ˜‰

Meer dan een geslaagde combo.

Smakelijk!

Het volledige recept vind je hier

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.