Geproefd in juni: fruit, fruit, special spiked en een brutaal bier.

De zomer is in het land en dan kan een fris, dorstlessend en fruitig bier mij altijd smaken. Op de regenachtige dagen mag het dan iets straffer en specialer, soms zelfs wat brutaal.

Rhubarb Pastry Sour, Totem Beer, Evergem
Totem staat voor experimentele bieren en daar is deze Rhubarb Pastry Sour een mooi voorbeeld.
Beginnen met een zoete geur, stroblond gesluierd van kleur met heel romige witte schuimkraag. De smaak is zuurzoet maar goed in balans, fruitig en goed doordrinkbaar met maar 4% en sprankelend in de mond. Dit wil ik wel meer op een zonnig terrasje in de zomer.

Malterfakker Strawberry Beret, MalterFakker, Lubbeek
De brouwerij Het Brouwateljee is een duivel-doet-al, Een eigen café, een eigen brouwerij en gin. Brouwers Steven en Jan brengen samen bieren uit, en met Malterfakker brengt Steven Bollion ook een aantal bieren op de markt.
Deze Strawberry Beret is een mikshake IPA, waarbij lactosesuiker wordt toegevoegd om meer body aaan het bier te geven en een crème-achtig mondgevoel te creëren.
Voeg daar nog aardbeien, braambes en framboos aan toe en je krijgt een superfruitig bier.
Geur van aardbeisnoepjes met een zuurtje, de smaak is fruitig met zoet van aardbeien en rood fruit, zuurzoet in de smaak en een prettig zuurtje in de afdronk.
Verwacht geen mierezoet fruitbier, maar een mooie combo tussen zuur en zoet.

Bar Brutal, Bar Belge, Zedelgem
Een naam die de lading dekt, zoveel is zeker voor Bar Brutal, met 8,5% Vol het strafste bier van Bar Belge.
Helder goudgeel van kleur met een fijne witte hoge schuimkraag. Frisse geur en in de smaak voornamelijk citrustoetsen, brutaal pittig met de scherpte van zeste gecombineerd met een fijne maar aanwezige hopbitterheid die lekker lang uitvloeit.

Troubadour Magma Special Edition 2021 Triple Spiked Brett, Brouwerij The Musketeers, Sint-Gilis-Waas.
Sinds 2011 brengen The Musketeers een speciale versie uit van hun Troubadour Magma.
De versie van 2021 is een heruitgave van 2017.
Ook toen werd er al een Triple Spiked Brett versie uitgebracht. Het bier krijgt maar liefst 3 keer een gisting met verschillende soorten wilde gisten mee.
Helder amberkleuring van kleur met een flinke schuimkraag. Fruitig met een ferme kick. Eerst een fruitig zoete smaak die dan overgenomen wordt door een intens zuurtje dat langzaam opbouwt naar een funky apotheose.

Alle bieren die ik proef worden allemaal beschreven op mijn Instagrampagina https://www.instagram.com/hopsandfood.be/

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.