Bierpairing

Het juiste bier voor elk gerecht.

België is wereldwijd hét bierland bij uitstek, we tellen honderden authentieke brouwerijen met unieke speciaalbieren. En toch. Wanneer we een avondje culinair genieten op restaurant, krijgen we dikwijls wijn gepresenteerd.

Hops&Food wil elk restaurant overtuigen om wisselende menu’s en/of de vaste menukaart
te verrijken met bijpassende bieren.


Waarom bierpairing?
Dat we op restaurant bij een menu of gerecht bijpassende wijnen krijgen voorgesteld, vinden we normaal. De wijnsommelier selecteert zorgvuldig wijntjes die de smaken van elk gerecht accentueren of een verrassend contrast vormen.
Gelukkig raken ook steeds meer innovatieve restaurants en vernieuwende brasseries overtuigd van de meerwaarde van bierpairing. Net als wijn versterken de juiste speciaalbieren de smaken van een gerecht, waardoor zowel het bier als het eten beter tot uiting komen.
Vertrouw op de kennis van Hops&Food voor het maken van de juiste combinaties. Of je nu Aziatisch eet, geniet van de Belgisch- Franse keuken, een luxe hamburgerbar binnenstapt of kiest voor haute cuisine. Voor elke soort keuken én voor elk gerecht, bestaat er een bijpassend speciaalbier met het juiste smakenpallet.
Bijpassende wijnen en bieren op één menukaart hoeven elkaar zeker niet uit te sluiten. Sommige klanten drinken het liefst wijn, anderen kiezen voor een heerlijk bier. Klant is koning.

Welke bieren adviseer ik?

Klanten houden op restaurant van een ontdekkingstocht. Bij het zoeken naar de juiste combinaties voor jouw gerechten of menu verlaat ik de platgetreden paden. Het liefst kies ik voor authentieke, kleine brouwerijen die een uniek Belgisch speciaalbier op de markt brengen.

Gelukkig heb we in België een overvloedige keuze.
De officiële teller van Belgische bieren is ondertussen niet meer bij te houden.
En er komen er dagelijks bij…


Interesse in bierpairing voor jouw brasserie of restaurant?
Contacteer me voor een prijsofferte