Over mij

Bierliefhebber in hart én lever

“Waarom krijg ik op restaurant geen bijpassend bier gepresenteerd bij mijn gerecht? Deze vraag stelde ik mij als bierliefhebber al dikwijls. Sinds ik enkele jaren gediplomeerd bierkenner ben, grijp ik de kans om dit te veranderen.

Met Hops&Food overtuig ik chef-koks en restauranthouders om te starten met bierpairing. De juiste bieren verrijken een gerecht, net zoals wijn dit kan. Elk restaurant biedt aangepaste wijnen aan, slechts weinig horecazaken hebben al de stap naar bierpairing gezet.

Je krijgt hiermee niet alleen de kans om je te onderscheiden met voortreffelijk eten, ook je drankenkaart maakt dankzij bierpairing extra indruk.

Meerdere keren per week proef en beoordeel ik een Belgisch speciaalbier. Geregeld ontdek ik nieuwe pareltjes die een plek verdienen op één of andere bierkaart. Als bierkenner stel ik dan ook graag de bierkaart van jouw restaurant of brasserie samen. Ook het optimaliseren van bestaande bierkaarten kan je aan mij toevertrouwen.

Mijn persoonlijke favoriete bier? Dat is een vraag die dikwijls terugkomt, maar dat hangt af van het moment. Ik hou vooral van authentieke brouwerijen die durven te experimenteren. Originele maar vooral ook lekkere dingen krijgen daardoor de kans om te groeien en te bloeien.

In België zijn we gezegend met honderden brouwerijen. Elke week komt er wel een nieuw bier bij. Als liefhebber en kenner wil ik de lekkerste bieren de plek geven die ze verdienen: op jouw menu- of drankenkaart!”

Gediplomeerd bierkenner & bierliefhebber
Bert Vangeel