Foodpairing Swiekes Tripppel

Swiekes is een bierfirma uit Oud-Turnhout met 2 vaste bieren in hun gamma en een aantal seizoensgebonden bieren.

Het eerste bier, de Swiekes Tripppel (ja, met 3 p’s) begon eigenlijk als een eenmalig brouwsel.
Zoals veel hobbybrouwers wordt er wel eens gevraagd om een bier te brouwen voor kennissen en voor het huwelijk van een nicht werd een tripel gebrouwen, die voor de gelegenheid Kalverliefde werd genoemd. Het bier sloeg aan bij de gasten op het trouwfeest en het recept bleef in de bovenste schuif liggen.
Wilde plannen worden gesmeed, een bierfirma wordt opgericht en de eerste 10HL worden gebrouwen bij brouwerij Pirlot in Zandhoven die ook weer de deur uitvliegt. De rest is geschiedenis. De Swiekes Tripppel won een dubbele gouden medaille op de European Beer Challenge in 2022, en ondertussen wordt alles bij brouwerij Het Nest in Turnhout gebrouwen.

Op bierproefavonden krijgen de brouwers wel eens de vraag welk gerecht er bij de Swiekes bieren passen. Hops&Food to the rescue dus. Na een grondige smaakanalyse ging ik aan de slag om bijpassende gerechten te zoeken.

De Swiekes Tripppel is een helder blond bier met een witte schuimkraag en een fruitige geur.
Een pittige kruidige smaak met fruitige toetsen van citrus, gecombineerd met de nodige hopbitterheid geven deze tripel zijn unieke karakter. Deze in het oog springende kenmerken laten toe om een brede waaier aan pairings te doen. Met de kruidige tonen kan de kaart getrokken worden om te combineren met kruidige gerechten, de pittige hopbitterheid zal goed samengaan met de Aziatische keuken om de bitterheid verder uit te spelen.

Zin in Pad Thai, ossobucco of panna cotta?

Alle recepten vind je op de website van Swiekes.

Wil je ook een foodpairing bij je bieren, neem dan contact op via het contactformulier om de opties te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *