Geproefd in oktober, van gigantisch sportieve beren, paters en een samenwerking in ’t Stad.

Oktober was wisselvallig van weer en ook van geproefde bieren. Een lijn is er niet te trekken, maar dat ze stuk voor stuk lekker waren, dat dan weer wel.

Geelse Beer 2023, Geelse Beren vzw, Geel

Wie mij een beetje kent en volgt weet dat ik naast bierliefhebber ook een gepassioneerd loper ben. Strijden voor medailles doe ik niet, maar wel lopen voor de fun.
Zo ben ik al een aantal jaar grote fan van de Geelse Beerrun.
De Geelse Beerrun is een kleinschalig loopevenement in oktober in Geel. Met keuze in afstanden tussen 21, 11 of 6 kilometer waarbij er gelopen wordt in groep, voor de gezelligheid want iedereen is een winnaar. Onderweg zijn er stops met versnaperingen gemaakt met een Geels streekbier. Aan de aankomst wacht er nadien een bord spaghetti en een Geels streekbier.
Het bier wordt gelimiteerd gebrouwen op 500 liter en alle opbrengsten gaan naar het goede doel.
Bestellen kan je rechtstreeks op de website van de Geelse Beren.

Hij is onlangs dan ook weer officieel ingelopen tijdens de Geelse Beerrun: de Geelse Beer 2023 van de Geelse Beren VZW.
De Geelse Beer wijzigt elk jaar van recept en eventueel ook van brouwer.
Dit keer is het een saison met een recept van de Geelse Bierfirma Schwalbe, gebrouwen bij Microbrouwerij De Rechter in Hasselt.
Een saison, donkerblond van kleur en licht gesluierd, fruitig in de geur, peperig en pittig bitter in de smaak die lekker lang uitvloeit.

Dit jaar wordt er gewerkt rond een actie tegen lege brooddozen met Jeugdhuis de Vonk en Fietsen naar zelfstandigheid van BUSO Oosterlo.

JP Van Roggem, Spéciale Belge Taproom / Brouwerij Cabardouche, Antwerpen / Borgerhout
Antwerp united want JP Van Roggem is een samenwerking tussen bieren Cabardouche en Spéciale Belge Taproom.
Een blonde Sour IPA met een stevige witte schuimkraag en een frisse geur. Hoppig en exotisch van smaak met een verfrissend zuurtje en een sprankelend mondgevoel.
De taproom van Spéciale Belge is een mooie brewpub, met uitzicht op de microbrouwerij en zeker het bezoeken waard. Je vindt ze op de site van ’t Groen Kwartier, vlak bij The Jane met een grote selectie van binnen- en buitenlandse craftbieren.
Vanaf Berchem station sta je er te voet op 10 minuten.
Ook bij Cabardouche kan je terecht in de microbrouwerij, zij bevinden zich vlak bij concertzaal de Roma.

Pater, Brouwerij de Lelie, Vosselaar

En dan gaan we dansen meer Paterkes…
Pater van Brouwerij de Lelie uit Vosselaar is een eerbetoon aan het Paterbier dat 50 jaar geleden ook al gebrouwen werd door de voormalige Brouwerij de Lelie uit Vosselaar. Ben je nog mee?
De vroegere brouwerij bestaat niet meer, de nieuwe vereniging is een bierfirma die hun bieren naar originele recepten laat brouwen om de oude biergeschiedenis niet verloren te laten gaan.
Pater is een donker bier, zoet van kandijsuiker met chocoladetoetsen, 6% maar een beetje plat mondgevoel. Mocht iets romiger zijn.

Ondertussen is er een vernieuwe versie van 7.5% alc die iets volmondiger en romiger is. Het etiket is ook aangepast naar een modernere look.

Gigant Orange Amer Bière ‘Apero Cult’, Kanaal One Brewing/Gigant, Adinkerke

Of hoe je van een tabakswinkel naar een bierfirma gaat.
Als de klanten van je tabakswinkel achter bier beginnen vragen werd het voor Miranda Provoost tijd om de overstap te maken.
Met de Gigantbieren kleurt ze buiten het boekje, zowel qua smaken als de opvallende flesjes.
Deze Gigant Orange Bière ‘Apero Cult’ is een ode aan de Piconbieren die heel geliefd zijn in het Noorden van Frankrijk, net over de grens met Adinkerke.
Veel sinaas in de geur en in de smaak, gecombineerd met een bittertje, proeft een beetje als het Italiaanse Crodino en de zoetigheid zit vooral in de nasmaak.
Donkerblonde kleur met een kleine schuimkraag die snel verdwijnt.

Het volledige overzicht van geproefde bieren vind je zoals altijd op de Instagrampagina van Hops&Food.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *