Gnocchi | Filet Pur | Pesto | Rammenas | Filothea Pink Boots Neipa

In het weekend is er meestal wel wat tijd om de hobbykok in mezelf los te laten. Zeker als je dochter vraagt om eens een keer gnocchi te eten dat ze vond in het Inspiratiemagazine van Colruyt dat tweewekelijks in de bus valt. Een extra uitdaging bestond er in omdat de plaatselijke supermarkt geen gnocchi had, om die dan maar zelf maken. Voor alles is er een eerste keer zeker. Online vind je genoeg gnocchirecepten, zelf heb ik dit gebruikt van Culy.nl

Stap 2: een bier zoeken dat past bij het gerecht past. Hier en daar heb ik het recept wat aangepast naar eigen smaak. Een filet pur in plaats van een minuutsteak en gewone champignons in plaats van de oosterse mix. Gelukkig heb ik altijd een grote variëteit aan bieren in huis. Gnocchi met rammenas, pesto, champignons, filet pur heeft enerzijds het pittige van rammenas en het vettige van de pesto. Daar mag iets hoppig en fruitig tegenover komen in de stijl van een IPA die niet superbitter is. Het bittere van het bier zal de pittigheid van de rammenas optillen, terwijl de hoppigheid door de de vettigheid van de pesto gaat snijden.

Filothea Pink Boots NEIPA van de Hasseltse brouwerij de Hophemel heeft het allemaal, exotisch fruitig gecombineerd met een lichte bitterheid en werd voor de gelegenheid mee gebrouwen door de vrouwen van de 2 brouwers
Brouwerij de Hophemel vernoemt zijn bieren naar de heilige van de brouwdag. De ondertitel ‘Pink Boots Society’ komt van een vereniging die de diversiteit in de bier- en brouwwereld promoot, en de gebruikte hopmengeling werd speciaal voor Pink Boots Society gemaakt.