The Beer Experience 2025

Gisteren bracht ik een bezoek aan The Beer Experience het beste bierfestival van België volgens Beer Awards, en velen met hen.
The Beer Experience is een combinatie van het beste wat België en buitenland te bieden heeft op vlak van bier, maar ook foodpairing, beertalks, optredens en comedy. In Heusden, op slechts 500 meter van het station, in deprachtige setting van de Luchtfabriek tussen de reusachtige compressoren die vroeger de mijnwerkers van verse lucht voorzagen in de mijnen staan verschillende standjes van brouwerijen opgesteld, en dan ook nog eens in 2 andere zalen. Buiten vind je een aantal foodtrucks en werd er ter plaatse verse paling gerookt.

Zondag is de rustigste dag van de 2 festivaldagen, het zonnetje scheen en er was veel bekend volk.
Samen met Daniel, beter bekend als Beers from Limburg genoten we van een aantal van het grote aanbod bieren.
Hout’em recht van de Hasseltse brouwerij De Rechter, een krudig blond bier waarbij zoethout werd toegevoegd. De naam van het bier heeft meerdere insteken. Zoethout is duidelijk, Eddy – de brouwer – heeft zijn roots in Houtum in Kasterlee en dan nog een verwijzing De Rechter klinkt Hout’em recht wel goed.


Hopdigger, het festivalbier is een samenwerking tussen brouwerij De Hophemel en de Tsjechische brouwerij Sibeeria, en kan je gerust een hopbommetje noemen met 8 verschillende hoppen.
Die gerookte paling, die combineerde ik met een Swiekes Extra van brouwerij Swiekes.
Een licht maar hoppig bier, perfect om door de vettigheid van de paling te snijden.
Verder nog een bezoekje aan Stadsbrouwerij Brauw uit Genk, met La Fermette met een eigen versie van een Oud Bruin. heel verfrissend met een fruitig zuur kantje.
Bij de Lommelse Brouwerij Vandijck een Grellige, een winterbier van 9% met veel kruidigheid.
De Chocolat Stout van de Circusbrouwerij uit Zwevegem. Een milk stout met chocolade, beetje zoetigheid en voor 7% genoeg mondgevoel. Een lekker dessertbier.
Als afsluiter nog even langsgeweest bij Hilaire van Pavlovs Brewer met “Special’Addin” zijn versie van een speciale Belge, maar dan met een eigen toets waarbij een deel vergist is met Phillysour en het andere deel met US-05 gist, om dan nadien terug samen te blenden om zo tot een eigen bier te komen. fruitig, met een zuurtje en de carameltoetsen van een speciale belge.
Om dan op tijd terug naar het station te wandelen voor de trein terug naar Geel te nemen.

Volgend jaar terug? Als er niets anders op de agenda staat, graag!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *