Geproefd in mei: ga All-In, rijd rechts, tropisch verlof of toch maar wijn?

Mei is voorbij er er is weer veel lekkers de revue gepasseerd. Daarom dus een kleine selectie van enkele bieren. Alle geproefde bieren kan je zoals altijd volgen via Instagram.
Beginnen met een tropische vakantie, het kan slechter zijn, toch?

Permanent Vacation Tropical Stout, Crow Mountain Craft Brewery, Essen
Een oude schuur ombouwen tot microbrouwerij is misschien wel de ultieme mancave. Dat is nu net wat het team achter de Crow Mountain Craft Brewery gedaan hebben. Vanuit die schuur worden er hedendaagse bieren gebrouwen.
De Permanent Vacation Tropical Stout doet zijn naam eer aan.
Veel mokkakleurig schuim bij het inschenken (misschien zelfs iets te veel) met een frisse geur van kokos en groene hop.
Pikzwarte kleur, wat hoort voor een stout.. De smaak is een combinatie van veel gebrande koffiebitterheid met genoeg hop voor een black ipa en tropische toetsen met kokos.
Veel prikkelend koolzuur zorgt voor tinteling in de mond, maar is met 6.1% ABV niet heel romig, wat niet moet voor het alcoholpercentage. Da afdronk is vooral bitter met een licht zoet randje.

All-In Chinook, Brouwerij Het Nest, Oud-Turnhout
Het is een rariteit geworden, een bier brouwen met slechts één hopsoort. Voor sommige brouwers kunnen er niet genoeg verschillende hoppen in een bier gaan.
Het Nest gaat met hun All In-gamma resoluut voor slechts één hopsoort.
Chinook is een milde tot sterke bitterhop, kruidig, een beetje harsachtig en geeft grapefruittoetsen.
Deze All in is een barleywine, dus een stevige knaap van 9,8% ABV en als toemaatjewordt het bier gebrouwen met uitsluitend lokaal geteelde Belgische granen uit het vlakbij gelegen Arendonk en de hop komt van Belgische hoptelers om de korte keten te verzekeren.
Helder amberkleurig met een stevige witte schuimkraag, kruidige geur met een beetje koekjes. Een volle stevige smaak, romig in de mond, de hop bitterheid komt goed door met citrus, een beetje zoetig gecombineerd met kruidig van drop.

Middenvakrijder, Hedonis Ambachtsbier, Brakel
Aan de kant man!
Het bier is gelukkig niet zo’n onnozele ambetanterik, helder goudblond van kleur met een fijnparelende witte schuimkraag met een fris groenige hopgeur. Exotisch fruitige smaak met citrustoetsen en pittig bitter met veel prikkelend koolzuur. Met 3% ABV is het licht in alcohol maar dat valt eigenlijk niet op. Een ideaal bier op een warme zomerdag als dorstlesser.

Grimaldie Blond, Brouwerij Boelens, Belsele
Witte wijn of blond bier, met Grimaldie Blond van Brouwerij Boelens moet je niet kiezen. Een hybride bier waarbij een blond bier geblend wordt met Italiaanse verdicchio de Matelica-wijn en een beetje honing. Helder blond met een matige schuimkraag maar dat is te wijten aan de toevoeging van wijn die de vorming van veel schuim tegenhoudt, een fruitige geur en een duidelijke wijnsmaak met weinig koolzuur, licht zoetig en weinig bitterheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *