Recept: Zeebaars met romige citroenlinguine | Roi de Coeur – Brouwerij Het Nest

In het pas gekochte Too Good To Go pakket zat een mooi stukje zeebaars. In de koelkast stond nog Roi de Coeur, een blond bier. Het is een samenwerking tussen de Turnhoutse brouwerij Het Nest en Demory uit Parijs. Een fris fruitig bier met veel citrus en een gebalanceerde bitterheid. Op zoek dus naar een recept om die 2 te combineren.

Bij Hello Fresh vond ik de nodige inspiratie mits hier en daar wat aanpassingen.

Het recept op zich is makkelijk en het meeste heb je in huis of gemakkelijk te vinden.
Origineel moeten de boontjes enkel gebakken worden in de pan, maar dan blijven ze nét iets te knapperig voor mij. Daarom heb ik ze op voorhand een minuutje gestoomd in de stoomoven. Je kan ze ook kort blancheren als je geen stoomoven ter beschikking hebt en dan verder bakken.

Verder heb ik de Italiaanse kruiden voor de roomsaus vervangen. Ik heb een paar goeie snuiven dragon, thijm en oregano toegevoegd. Wat pili pili zorgt voor de extra kick.
Om de saus verder te verrijken en een frisse toets te geven ging er nog citroensap bij, samen met visfond.

Gebruik genoeg visfond in de ovenschotel, maar zorg dat de vis er niet in zwemt. Het is de bedoeling dat de vis bakt en niet gaart in vocht. Verwerk zeker wat van het overblijvende vocht mee in de saus voor extra smaak. Thank me later.

De combinatie met het bier trekt duidelijk de kaart van citrus. Het stukje zeebaars heeft een frisse citroentoets wat doorgetrokken wordt in de saus. Door de fruitigheid van het bier met zijn duidelijke citrustoetsen is de combinatie duidelijk en samen tillen ze mekaar verder op. De romigheid van de saus wordt gecounterd door de aanwezige hopbitterheid in het bier. Die hoppen snijden door de romigheid wat voor lichtheid zorgt in het geheel.

Een meer dan geslaagde combinatie die op minder dan 30 minuten mooi gedresseerd op mijn bord lag.

Laat zeker weten als je hiermee aan de slag ging!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *